Referenties

Onderstaande mensen zagen de voorstelling en dit is hun commentaar:

Soundos El Ahmadi. Actrice, Presentatrice en Comedienne.

"Mensen ik heb der gezien. Ze is geweldig. Speelde een uitverkocht Oude Luxor schijnbaar moeiteloos plat. Daar kan niemand zich een buil aan vallen. Dus boeken die bitch.... Soundos zegt het."
Kees Torn  (Caberetier, Liedjesschrijver)

Ik vind Merel Moistra een leuke meid!!
Tim van der Sluis (Recencent Cabaret.nl)
Als een wervelwind waait ze over het podium en pakt ze de zaal in. Merel is grappig, toegankelijk en heeft aanstekelijke humor. De vonk slaat vrijwel meteen over op de zaal. Het stuk over de ontwikkeling van een embryo tot man, vrouw of iets anders is hilarisch.Max van de burg.
(Caberetier. Winnaar publieksprijs Cameretten 2008.)
"Ik heb Merel zien spelen bij BIES en ik vond haar een absoluut moordwijf!"Roel-C-Verburg
(Stand-up Comedian)
Tijdens de halve finale van Cameretten 2012 in een uitverkocht oude luxor schitterde Merel Moistra in muzikaliteit, humor en ontroering. ;-)

http://www.roelcverburg.nl


Frank Boske (Theater Directeur , Castricum

Merel Moistra speelde zeven keer " Mindfuck op wandelgympen". in mijn huiskamertheater in Castricum voor telkens 50 gasten. Het moge duidelijk zijn dat het telkens weer een doorslaggevend succes was. Inhoudelijk een serieuze n toch luchtige voorstelling. Merel stelt op wonderlijke wijze een onderwerp aan de orde die je de tranen op de wangen doet krijgen, en dan vooral van het lachen. En haast alle uithoeken van gevoel worden door haar geraakt in de bijna twee uur durende achtbaan van verhaal, grappen, liedjes en openhartigheden. Dit mens heeft een prachtige boodschap. Haar cabaretprogramma IS goed en DOET goed!Succes Merel!


Rob van de Meeberg.
(Acteur, Auteur, Zanger)

Merel Moistra is een bijzonder originele singer-songwriter/cabaretière met  toekomstmogelijkheden. Ik ben zeer onder de indruk van het grote humoristische talent waarmee zij zichzelf en de wereld om zich heen kan
observeren en relativeren. Om kort te gaan: "ik vind het een moordwijf!


Evert de Vries
(Artistiek directeur AKF en oprichter)

Merel Moistra is een fenomeen in wording. Die komt er wel. Ik zal haar helpen waar ik kan. Dus ook hier. Mensen ga die  voorstelling zien, want hij is zeker de moeite waard en zij trouwens ook.
Divan (Zanger van Hermitage winnaars van de Publieksprijs AKF 2011)

Opvallend hoe zij er als niet-standaard-artieste met een niet-zo-alledaags-thema telkens in slaagde het publiek in te pakken. Haar persoonlijkheid, haar bijzondere kijk op de wereld en haar fijne liedjes en conferences bieden de luisteraar een mooie invalshoek om eigen gedachten te ordenen en in perspectief te plaatsen. Merel Moistra overstijgt hiermee de niche die ze predikt en verdient een groot publiek. Want aan haar  roodgeverfde lippen hangen zullen ze!"


David Pollard  (Executive Director Workplace Pride Foundation)

I was privileged to see Merel Moistra work and perform at a symposium that I organized in October of 2012. What struck me most during the preparation phase was the willingness and professionalism with which Merel approached this project. The day of the event she was deeply engaged with the topic and with the participants which resulted in a truly enjoyable performance for everyone. Merel's great sense of humor and open/candid look at life is a joy to work with and I would highly recommend her for any type of event that requires that extra touch of authenticity and caché.


 Xaviera Hollander
(Internationaal bestseller-auteur)

She definitely is an intriguing musician/singer/composer: fascinating fun songs, mysterious woman,
lively stage  personality and above all original material ! Bravo.
Wish you good luck in your career as a troubadour/comedian.

Merel Moistra heb ik voor het eerst gezien in dorpstraat 23 in Castricum en ik was direct verkocht… Een vrouw met “ballen” die de problematiek waarmee transgenders worstelen op uiterst kritische wijze met de nodige zelfspot onder de aandacht brengt.  Zij is ook te gast geweest in onderstaand radioprogramma. Een absolute aanrader om Merel LIVE te gaan zien.

Maus Granaat (Radio Beverwijk programmamaker van “Bekijk ’t maar”).Jacques Kloes
(Zanger-Songwriter. Dizziemansband Showbusters)
"Ik ben fan"
Kristine Galiher
(Styliste  en Promotor)
"Toen ik Merel voor het eerst zag optreden was ik onder de indruk van haar stage presence en de aanstekelijke humor in de  teksten van haar melodieuze liedjes. Zij weet de publiek met natuurlijk gemak te veroveren met haar vrolijke en meeslepende liedjes."


Mariette van Wenum
(Mondiaal Centrum Haarlem)

Hallo Merel, afgelopen vrijdag heb ik je voorstelling gezien. Ik heb ervan genoten. Prikkelend, ontroerend en ontwapenend! Gefeliciteerd! Liefs, Mariette

Schorer Stichting  (Baken van voorlichting en ondersteuning in de LBHGT Wereld)

Bezoekers van de Schorer-stand konden prijzen winnen met het SwitchboardSchijfSpel, een Rad van Fortuin-achtige show met
ludieke vragen over onder meer muziek en gezondheid. Zangeres en cabaretière Merel Moistra zong liedjes, speelde op haar  ukelele en pakte het publiek in met haar quizmasterkwaliteiten. Mede dankzij haar tomeloze inzet en enthousiasme kan Schorer op een koude, doch geslaagde Roze Zaterdag terugkijken.


Roxanne van den Berg (COC-Haaglanden- Lesbian-Festival 2013)

Merel stond mainstage bij het Lesbian Festival 2013 in Den Haag. Ze heeft het publiek in het hart getroffen. Met haar scherpzinnige humor doorbreekt ze taboes. Op het podium en achter de schermen is ze een vakvrouw met een gouden hart.

(Jury Rapport Derde Ronde van het  Concours om de Wim Sonneveld Prijs van het AKF.)

"Haar verpletterende opkomst als lage alt, zet iedereen al direct op het verkeerde been. Nee, hier loopt geen goedkope revueartiest het podium op, Hier komt een intelligente entertainster ons een heel persoonlijk levens- dilemma voorleggen.  Ongepolijst, was van de meeste regels die in een theater gelden, vertelt zij met flair, ironie, zelfvertrouwen en vooral  met lef dat zij een blunder van de schepping is. En daar mogen we allemaal om lachen." Lees het hele jury-rapport

Marion Mulder Co-Chair / Duo-Voorzitter at Workplace Pride.

 "Ik heb Merel ontmoet op een conferentie waar ze was ingehuurd om aan het eind van de dag de conferentie samen te vatten op een luchtige ludieke manier.  Ik vind het kunstig hoe zij - in het engels deze keer - de essentie en voorvallen van de dag heeft gevat in een act vol humor en relativeringsvermogen. Echt een aanrader. Ik ben Merel daarna gaan zien met haar eigen show tijdens de halve finale van Cameretten en ook dat was geweldig."


Michiel Eijsbouts
(Querulant/Beroeps-ouwehoer)
"More than a woman!"
Woedy Woet
(Acteur, regisseur , drievoudig nederlands kampioen goochelen en eigenaar van het Tricky Theater.)


Erga Netz (Award Winning Film/Documentary Maker)


I was taken by Merel the first time we met. Her talent is overwhelming, and she’s a nice person, too! a joy to work with, truly inspirational!

Cameretten Het Jury Rapport (Dit stond er echt!)

Merel Moistra staat met een enorme flair en een hoog spelplezier op het podium. Haar programma is confronterend, waarachtig en overtuigend. Merel is een sympathieke theaterpersoonlijkheid die gaat voor de gulle lach en met succes. Met haar programma Faalangst treedt ze buiten gebaande paden en neemt het publiek mee over onverwachte grenzen. Merel is muzikaal, Ze maakt hele makkelijke en hele moeilijke grappen, maar boven alles spat  het spelplezier van het podium af en laat Merel zien dat ze de kwaliteiten heeft om een zaal op zijn kop te kunnen zetten.

Claar van der Does (Cabaretière- Cabaretgroep- Rijp en Groen)


Een heel bijzondere vrouw met een heel bijzonder programma. Grappig, puur, echt. U zult zich zeker niet vervelen, en wie weet, misschien leert u ook nog wat!

Jack van der Veldt (Werkzaam bij afvalzorg.nl)

Ik wil je nog even laten weten dat ik gisteren geweldig van je ‘niet-zo-maar-een-voorstelling’ heb genoten. Naast het onderwerp dat mij behoorlijk heeft geraakt, vind ik dat je muzikaal en qua performance geweldige kwaliteiten hebt. Je hebt een behoorlijk aantal van mijn collega’s totale verwarring bezorgd. Met recht een mind-fuck! Geweldig! Ze vragen zich nu nog af hoe het nu werkelijk met jou zit en ze vragen zich nog steeds af of het nou een act is of niet. Schitterend! Ik denk dat het tijd wordt en dat je het ook verdient om wat ‘groter’ te worden.Wij hadden allemaal 1,5 uur lachkramp...!! :))
Ik vond je echt SUPER, erg origineel die diepere laag in je show parallel met geweldige humor, je bent een taalkunstenaar en kunt nog mooi zingen ook!
Echt een topavond gehad: DANK JE WEL!

Sylvia van Nierop

Gisteravond heerlijk in een deuk gelegen en nu een fucked up mind, (sneeuwvlokjes dwarrelen nog rond). Na de voorstelling van merel moistra: mind fuck op wandelgympen. Echt een aanrader.


Iris de Caluwé

Voor mij was Merel DE verrassing gisteren. Wat een klassebak! Ontroerend, krachtig, humor, scherp, gezellig...
Een regenboogstand-up om te liken, koesteren en vooral heel vaak naar België uit te nodigen!
Who needs Kaandorp als je Moistra kan hebben?!
TOPWIJVEN, zeg ik u!


Merel speelde voorstellingen in o.a. in de volgende theaters:

Theater Bellevue Amsterdam
Het Perron Amsterdam
Het Tricky Theater Amsterdam
De Engelenbak Amsterdam
Comedy Theater a/d Nes
Torpedo Theater Amsterdam
Polanen Theater Amsterdam
Rozen Theater Amsterdam
Delamar Amsterdam
M-lab Amsterdam
Betty Asfalt Complex
Film Museum Eye
Rietwijker Amsterdam Noord
Paleis van de Weemoed Amsterdam
De Stadschouwburg Amstelveen
Theater Achterom Hilversum
CC Onder den Linden Midden Beemster
Het Pakhuis Hoorn
De Zwaan Uitgeest
Provadja Alkmaar
Het Oude Raadhuis Hoofddorp
Camuz Leidschendam
De Tobbe Voorburg
Pepijn Den Haag
Walhalla Rotterdam
Oude Luxor Rotterdam
De speeldoos Baarn
Tejater Thuis Amersfoort
Kumulus Maastricht
Vrijhof Enschede
Werftheater Utrecht
Theater Huis a/d Werf Utrecht.
De wegwijzer Nieuw- en Sint Joosland
De Pletterij Haarlem
CC de Woeker Oudenaarde (Belgie)
CC de Kruisboog Tienen (Belgie)
CC de Bogaard St Truiden (Belgie)
Theater Nieuw Vredenhof Haarlem
De Sociëteit de Vereeniging Haarlem
Jopenkerk Haarlem
Nieuwe Kerk Haarlem
Wilsons Gay Cafe Haarlem
Kook Garage Haarlem
De Greiner Haarlem
Het Zandvoorts Museum
Dorpstraat 23 Castricum
Theater Piep Haarlem
Rievel Theater Haarlem