Radio Merel

Radio Merel is een actief platform voor de promotie van singer-songwriter muziek uitgevoerd door Nederlandse artiesten in Nederland. Er zijn er heel veel en er zijn er heel veen interessant en nog veel meer niet de moeite van het aanhoren waard. Maar singer-songwriter muziek is persoonlijk en als je er een vind in het abscure circuit die je helemaal ligt dan kan je hem of haar mee naar huis nemen voor hem of haar koken en naar haar liedjes luisteren die zij wellicht nog voor je gaat schrijven ook. Maar hoe vindt je die ene die helemaal bij jou past.

Voor dat doel ontwikkelde Hans Buis en Merel Moistra in de periode van 2005 tot 2008 een aantal radio theater shows die als springplank hebben gediend voor een generatie singer-songwriters. Leine speelde daar, Lucky Fonz, maar dat zijn winnaars van de grote prijs en nu dus zeer makkelijk te volgen. Luister ook eens naar Barbara Breedijk of naar Arthur Adam. Zeer de moeite waard.

Voor de ontwikkeling van deze formats zijn we het Tricky Theater die zijn faciliteiten daarvoor beschikbaar stelde meer dan dankbaar.

Radio Merel organiseert zelf geen :"Night of the Singing Poets meer" maar is als reizende voorstelling te boeken via het zelfde telefoonnummer via welke Merel Moistra te boeken is.

Radio Merel is vanplan om ook in 2009 weer een Zing Zong Festival te organiseren.